Dames 1 - op de rug.JPG Dames 2.JPG hmhcbanner-1920-1.jpg hmhcbanner-1920-3.jpg HMHCbanner-1920-B.jpg hmhcbanner-1920-F3.jpg Veteranen B - spel.JPG
 

Jongste jeugd

De categorie Jongste Jeugd bestaat uit Onder 6 tot en met Onder 10.
De indeling van de leeftijdsgroepen (peildatum 1 oktober) gebeurt volgens de regels van de KNHB en is als volgt:

Indeling Jongste Jeugd leeftijdsgroepen

  • Onder 6 (O6) - Minions (Funkey) 4 en 5 jaar * vanaf seizoen 2024/2025
  • Onder 7 (O7) - Smurfen 6 jaar
  • Onder 8 (O8) - 3-tallen 7 jaar
  • Onder 9 (O9) - 6-tallen 8 jaar
  • Onder 10 (O10) - 8-tallen 9 jaar
Teamoverzicht Jongste Jeugd
 

Minions (Funkey) hockey is bedoeld om op een leuke manier te ontdekken of de kinderen hockey leuk vinden. We volgen een speciaal ontwikkeld hockey programma, spelenderwijs bewegen met en zonder bal. Er worden op vooraf geplande zondagen leuke clinics georganiseerd, waaronder onderlinge wedstrijdjes in een 3 tegen 3 vorm.

Meer informatie: Minions (Funkey, 4- en 5-jarigen)


De Smurfen trainen op vrijdagmiddag en spelen hun wedstrijden in een 3 tegen 3 vorm wedstrijdjes gespeeld tijdens de Boschkaboutercompetitie op zondagochtend. In deze spelvorm komen de kinderen veel aan de bal, scoren ze veel en hebben een hoge betrokkenheid bij het spel.


De competitiewedstrijden van de Onder 8, Onder 9 (6-tallen) en Onder 10 (8-tallen) worden gespeeld op zaterdag, afwisselend uit en thuis. De Jongste Jeugd speelt meestal vóór 12.00 uur.


De Onder 8 spelen wedstrijden in 3-tallen, twee keer 15 minuten met 5 minuten rust, op een achtste veld. In deze spelvorm komen de kinderen veel aan de bal, scoren ze veel en hebben een hoge betrokkenheid bij het spel.


De Onder 9 (6-tallen) spelen wedstrijden van twee keer 25 minuten met 5 minuten rust, op een kwart veld. In deze spelvorm komen de kinderen veel aan de bal, drijven en passen ze veel, kunnen ze meerdere posities spelen en hebben ze een hoge betrokkenheid bij het spel.


De O10 (E8-tallen) spelen wedstrijden van twee keer 30 minuten met 5 minuten rust, op een half veld.


 
Technische commissie Jongste Jeugd

De technische commissie Jongste Jeugd coördineert en begeleidt alle trainingen voor de Jongste Jeugdteams en ze begeleiden en ondersteunen de coaches op hockeytechnisch gebied.

Zie voor de actuele samenstelling van de technische commissie het Organisatie-overzicht.

De technisch coördinatoren zijn bereikbaar via e-mailadres: [email protected].

 

Organisatorische commissie Jongste Jeugd

De organisatorische commissie is voor spelers, ouders en coaches het aanspreekpunt voor alle vragen en opmerkingen. Zij regelen onder andere de invallers (nadat de coaches hebben doorgegeven wie er afwezig zijn), zij delen de bardiensten in en delen de rijdiensten in voor de uitwedstrijden.

Zie voor de actuele samenstelling van de organisatorische commissie het Organisatie-overzicht.

 

Spelregels

Op de website van de KNHB staan de actuele spelregels voor de Jongste Jeugd.