hmhcbanner-1920-1.jpg hmhcbanner-1920-3.jpg HMHCbanner-1920-B.jpg hmhcbanner-1920-F3.jpg HMHCbanner-1920-zaal.jpg
 

GOudhockey

Voor wie?

GOudhockey is afgeleid van Gooische Oudhockeyers. En dat dekt eigenlijk volledig de lading. Kom je uit het Gooi, heb je vroeger gehockeyd en wil je wel weer spelen maar ben je te druk of heb je geen zin in de wekelijkse verplichting? Dan is GOudhockey zeker wat voor jou. Je spelniveau is niet belangrijk. Gezelligheid, sportief en sociaal bezig zijn staan voorop. We leggen je graag uit hoe het werkt.


Opzet

 • Op dit moment zijn er 11 damesteams en 10 herenteams. We hebben nog ruimte voor nieuwe heren als dames! Zowel als team, of als aanvulling op bestaande teams.
 • De jongste leden zijn ongeveer 35 jaar oud, een bovengrens is er niet
 • Je hoeft om je aan te melden geen lid te zijn van HMHC om mee te doen. Bij aanmelding word je wel lid van HMHC
 • GOudhockey wordt gespeeld op een half veld in een 7 tegen 7 opstelling. Heren tegen heren, dames tegen dames
 • Alle wedstrijden worden gespeeld op HMHC; je speelt dus altijd thuis
 • We spelen om de twee à drie weken op zondag altijd van 16.15 – 17.15 uur. 2 x 30 minuten
 • Er wordt gespeeld met kindergoals, de keeper heeft geen extra bescherming. Er zijn geen scheidsrechters. Er wordt dus een beroep gedaan op sportief gedrag
 • Deelnemers vormen een team die vrij groot kan zijn waardoor je ook nog wel eens een keertje kunt overslaan
 • Goudhockey heeft aangepaste spelregels die je hier kunt lezen
 • Een en ander heeft nauwelijks invloed op het niveau van het spel; er wordt in sommige gevallen heel erg aardig gespeeld, maar er wordt zeker ook rekening gehouden met mindere talenten
 • Om de spanning er een beetje in te houden worden de standen op deze website bijgehouden. Aan het eind van het seizoen worden de finales gespeeld en krijgen de winnaars een mooie wisselbeker die een heel jaar op het nachtkastje mag shinen
 • En last but not least; na de wedstrijden is er een gezellige derde helft op het balkon of in het clubhuis
Kortom, het GOudhockey is er voor iedereen die het gewoon leuk vindt in een ongedwongen sfeer met enige regelmaat zonder gedoe te hockeyen! Interesse? Kom gewoon eens kijken op een wedstrijddag.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden, dan kun je je aanmelden via deze link.

Leg even kort uit wie je bent, wat je hockey-ervaring is en of je voorkeur hebt voor een bepaald team, dan kijken wij of er plaats is.Wil je met een heel team inschrijven dan is dat onder voorbehoud ook mogelijk. Neem dan even contact met ons op via de mail ([email protected]).

Contributie
Op de HMHC Contributie pagina vind je de actuele contributietarieven voor het GOudhockey lidmaatschap.

Er is een aparte mogelijkheid om middels een aanvulling (PLUS) 5 wedstrijden speelgerechtigd te zijn voor competitiewedstrijden. En daarnaast kun je GOudhockey ook combineren met Trimhockey.

Als je je aanmeldt voor GOudhockey ben je meteen ook lid van de KNHB inclusief de voordelen die daarbij horen.

Voor evenementen wordt soms een (kleine) eigen bijdrage gevraagd.

Organisatie

GOudhockey is ooit bedacht door Dankert Westbroek en Maarten Arnoldy. De eerste seizoenen was het nogal eens puzzelen om genoeg teams op de been te krijgen, nu zijn er bijna 240 mensen lid van GOudhockey en zijn we een gevestigd instituut geworden. De organisatie is in handen van Annemieke van der Heijden, Rene Ploegsma, Bianca Dekker en Olaf Gietelink. Zij leiden de aanmeldingen, wedstrijden en evenementen in goede banen.

De commissie is te bereiken via [email protected].