hmhcbanner-1920-1.jpg hmhcbanner-1920-3.jpg HMHCbanner-1920-B.jpg hmhcbanner-1920-F3.jpg HMHCbanner-1920-zaal.jpg
 

Zaalhockey

Voor senioren, A-jeugd t/m E8-tallen is zaalhockey dé manier om tijdens de winterstop aan de conditie, spelinzicht en techniek te blijven werken. En het is ook nog eens supergezellig!

Zaalhockey en Corona

Gezien alle onzekerheden rondom Covid-19, houden wij nauw contact met de KNHB over de planning en ideeën rondom het zaalhockeyseizoen. Naar verwachting wordt hierover eind september door de KNHB een beslissing genomen, waarbij er ook naar andere mogelijkheden (bv een mid-wintercompetitie) gekeken wordt. Vooralsnog is er bij de KNHB echter de overtuiging dat het zaalhockey doorgang zal kunnen vinden.

De inning van de zaalhockey contributie zal, in lijn met voorgaande jaren, vlak na de start van het zaalhockeyseizoen plaatsvinden. Mocht het zaalhockeyseizoen echter niet starten, zal de zaalhockeycontributie vanzelfsprekend niet geïnd worden. In het onverhoopte geval dat het zaalseizoen, nadat het is gestart, wordt ingekort of anderszins wordt aangepast, zal geen restitutie van de contributie plaatsvinden.


Algemene regels

 1. Alle spelers, begeleiding en zaalleiding dienen schoenen te dragen met schone (witte) zolen, die niet afgeven op de vloer.
 2. Voor zaalspelers is het gebruik van een zaalhandschoen en zaalstick verplicht.
 3. Teams zorgen zelf voor zaalballen.
 4. Keepers dienen riempjes met metalen gespen te vervangen, zaalriempjes zitten standaard in de keeperstas of zijn verkrijgbaar op de coachavond.
 5. We zijn te gast in de hallen; houd je aan de daar geldende regels!
 6. Wees sportief zowel binnen als buiten de lijnen. Fair Play!

Veel informatie over zaalhockey is te vinden op de website van de KNHB. Check regelmatig de standenmotor, bij voorkeur iedere vrijdag voor de juiste tijden van je wedstrijd die op zaterdag of zondag gespeeld zal worden. www.knhb.nl/kenniscentrum/standenmotor

 

Algemene informatie over zaalhockey

Ga op de website van de KNHB naar Kenniscentrum, hockeysoorten en kies zaalhockey, voor algemene informatie over zaalhockey en rondom de competitie.

 

Zaalhockey regels en verschillen met het veld

Ga op de website van de KNHB naar Kenniscentrum, scheidsrechters, alles over de spelregels, voor informatie over:
 1. spelreglement zaalhockey (ook informatie over speelgerechtigheidsregels);
 2. zaalhockeyregels Jongste Jeugd 2017-2018;
 3. aandachtspunten spel- en teambegeleiders;
 4. afspraken Clubscheidsrechters en CS+ zaalhockey 2019-2020;
 5. verschillen spelregels veld- en zaalhockey.

Instructie voor zaalleiding

De zaalleiding:
 1. bestaat altijd uit twee personen die in en om de zaal/wedstrijdtafel aanwezig zijn;
 2. bewaakt bloktijd (2 uur, m.u.v. de toppoules);
 3. instrueert teams over neerleggen/opruimen balken;
 4. begeleidt bij opruimen afval;
 5. inspecteert de kleedkamers na elke wissel;
 6. indien laatste team van de dag: er op toezien dat de balken en doelen opgeruimd worden, tenzij de beheerder van de zaal aangeeft dat het niet nodig is i.v.m. een hockeywedstrijd de volgende ochtend.

Informatie trainingen

Zorg dat je op tijd bent, maar ga niet extra vroeg in het gebouw rondhangen. Actuele trainingsinformatie is altijd te vinden op de website van HMHC. De trainingstijden zijn krap, dus zorg omgekleed klaar te staan. Laat geen waardevolle spullen in de kleedkamer achter. Bij de D-teams worden ouders verzocht mee te helpen aan het begin en eind van de training met het neerleggen en opruimen van de balken. De balken zijn zwaar en het kost veel trainingstijd als de kinderen deze zelf moeten neerleggen.

Boete-overzicht

De KNHB heeft straffen bepaald voor 'onregelmatigheden' bij zaalhockey. Bijvoorbeeld: als een team niet komt opdagen, als er niet gespeeld wordt in een van de thuispartij afwijkend tenue, als een wedstrijd niet ordelijk verloopt etc. Voor elk van deze (en nog meer) zaken zijn straffen en boetes bepaald. Allemaal te vinden op de website van de KNHB.